Vremenske prilike
u Baru:

MambWeather icon
--- °C

MONTENEGRO (BAR) TIME
TIME ZONE
Central European Time (CET)
UTC/GMT +01:00 hours

 

U LUCI BAR IZVRŠEN PRIJEM NOVOG SREDSTVA MEHANIZACIJE

Nakon okončanja procedure nabavke, Luka Bar je 8. avgusta izvršila prijem novog sredstva mehanizacije, univerzalne mašine - material handler, njemačkog proizvođača “Sennebogen”.
    Sredstvo je opremeljeno zahvatnim uređajima za rad sa različitim vrstama tereta, a primarna planirana namjena je za pretovar suvih rasutih tereta na relaciji vagon – skladište i obratno.

 

 

 

ADRIMOB radionica

Povezanost regiona sa potencijalima razvoja Putničkog terminala u Luci Bar, bila je centralna tema prve Transnacionalne i druge Lokalne radionica ADRIMOB projekta koja je održana 13.6.2013.g. Projekat ADRIMOB ima za cilj favorizovanje razvoja sistema održivog transporta, duž i između jadranskih obala, kao i njihovih unutrašnjosti.

Na radionici je naglašeno da se bez koordiniranog djelovanja različitih privrednih subjekata ne mogu očekivati dobri rezultati, posebno kada su u pitanju mogućnosti uvođenja novih linija koje bi povezivale Luku Bar sa jadranskim i ostalim lukama, te da će menadžment ove kompanije inicirati komunikaciju i aktivnosti kako bi se došlo do većeg iskorišćavanja postojećih i razvoj novih kapaciteta na Putničkom terminalu.

Projekat ADRIMOB se finansira iz IPA ADRIATIC programa i u njemu učestvuje 18 projekt partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Grčke i Crne Gore. Budžet projekta koji traje od februara 2011. do januara 2014. godine iznosi 2,8 miliona eura.

 

PRETOVARENO ZA ČETIRI MJESECA

Za protekla četiri mjeseca ove godine u Luci Bar je sa 71 broda pretovareno ukupno 180.097 tona razne robe. Od ukupnog pretovara bilo je 93.469 tona rasutih, 47.816 tona tečnih i 38.811 tona generalnih tereta.

 
Strana 6 od 25