Vremenske prilike
u Baru:

MambWeather icon
--- °C

MONTENEGRO (BAR) TIME
TIME ZONE
Central European Time (CET)
UTC/GMT +01:00 hours

 

PRETOVARENO U 2013. GODINI

U Luci Bar je, od 1. januara do 31. decembra, sa 220 brodova, prtovareno ukupno 621.300 tona tereta.

U strukturi pretovarene robe dominantni su bili rasuti tereti kojih je bilo 293.013 tona, slijede tečni sa 174.457 tona i generalni kojih je bilo 153 830 tona.

 

U LUCI BAR POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA GRADNJU GRANIČNOG KONTROLNOG PUNKTA ZA IZVOZ MESA I PRERAĐEVINA OD MESA

U Luci Bar je, juče, postavljen kamen temeljac za izgradnju graničnog kontrolnog punkta za izvoz mesa i prerađevina od mesa, veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima.

Investicija je vrijedna 400.000 eura, a sprovodi se kroz projekat institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS), kojeg Ministarstvo poljoprivrede realizuje u saradnji sa Svjetskom bakom.

Kamen temeljac je položio Ministar poljoprivrede Petar Ivanović sa Mauricijom Gvadanijem iz Svjetske banke, predsjednikom Opštine Žarkom Pavićevićem, izvršnim direktorom Luke Bar Slobom Pajovićem i predstavnicima firme Bast koja je izvođač radova.

Gradnja ovog centra trebala bi da bude završena do kraja juna 2014. godine, a puna operativnost se, nakon opremanja,očekuje početkom septembra.

 

POTPISAN UGOVOR O PRETOVARU I SKLADIŠTENJU KUKURUZA

Između Luke Bar i beogradskog Granimpeksa potpisan je ugovor o pretovaru i skladištenju kukuruza namjenjenog za izvoz. Ugovor se odnosi na količinu od 30.000 tona a na period do kraja 2014. godine.

Početak dopreme kukuruza najavljen je za drugu polovinu novembra, i do kraja godine trebalo bi da se uskladišti količina od 5.000 tona.

Agencijske i špediterske poslove obaviće barski Jadroagent.

 
Strana 3 od 25